Werknemers

Woon je in de regio en zoek je werk als heftruckchauffeur, monteur of techneut? Of wil je aan de slag als programmeur, commercieel medewerker of communicatiespecialist? Het kan allemaal in Greenport Venlo, want je vindt hier een breed scala aan banen. Kortom, Greenport Venlo zorgt ervoor dat Noord-Limburg een sterke economische regio blijft en biedt steeds meer mogelijkheden om in je eigen regio te studeren en te werken. 
Lees hieronder hoe Geert, Bianca en Robin hun ideale baan vonden.

Jac Wanten PVH

"We zijn er ook voor de lokale mensen"

De regio Venlo-Venray doet al jaren bovenin mee als het gaat om logistieke hotspots in Nederland en Europa. De regio Greenport Venlo staat onder andere voor ruimte voor werk en het is dan ook niet zo gek dat de afgelopen jaren zich meerdere logistieke toppers, maar ook andere mooie bedrijven in de regio vestigden. Eén van de bedrijven die wel al meer dan 20 jaar in Venlo zit, is PVH Logistics. PVH is eigenaar van de merken Tommy Hilfiger en Calvin Klein en is sinds 2015 gevestigd in Greenport Venlo. Vanuit het distributiecentrum in Venlo distribueert het bedrijf de producten van deze merken naar klanten en eind consumenten verdeeld over ongeveer 50 landen. We spreken directeur Jac Wanten over het werken in Greenport en het werken in de logistiek. 

Werken in de logistiek
Zwaar werk, lange dagen en een vieze werkomgeving. Zomaar een paar vooroordelen over het werken in de logistiek. Vooroordelen, want volgens Jac zit het toch nét even anders: “Er zijn steeds meer richtlijnen die het werken in de logistiek voor iedereen zo aangenaam en toegankelijk mogelijk maken. Zoals je weet werken we met kleding en accessoires, dat zijn lichte en schone producten. Ons distributiecentrum is nieuw gebouwd, onze medewerkers werken grotendeels in dagdienst en kunnen zelf kiezen of ze drie, vier of vijf dagen per week willen werken.”
Jac vertelt verder: “Natuurlijk is het echt wel aanpakken en zijn er ook werkzaamheden die iets zwaarder zijn, zoals het lossen van containers. Daar houden we dan rekening mee in de planning. Zo zorgen we ervoor dat niemand overbelast raakt. Daarnaast blijven we innovaties in ons proces doorvoeren. Zo wordt ons logistieke proces steeds meer geautomatiseerd en voorkomen we tilwerkzaamheden zo veel mogelijk.”

Werken met lokale krachten
Waar PVH als bedrijf de laatste jaren al flink groeide, tilde de coronacrisis deze groei naar een next level. In een mum van tijd kwam er een grote e-commerce afdeling bij waar alle online bestellingen van Tommy Hilfiger en Calvin Klein verwerkt en verzonden worden. Het resultaat: een aardig personeelstekort. “We werken veel met arbeidsmigranten om dit personeelstekort op te lossen. Maar vergis je niet: we hebben ook veel mensen uit de omgeving in dienst. Juist die lokale verbinding, die is voor ons ontzettend belangrijk. Die verbinding gaan we aan, daar investeren we in en dat alles doen we voor de lange termijn. De regio Venlo heeft zoveel te bieden op het gebied van logistiek, dat willen we laten zien en uitdragen”, aldus Jac. 

Werken met arbeidsmigranten
Het werken in de logistiek kent vooroordelen, maar dit geldt net zo voor arbeidsmigranten: goedkope krachten met een mindere productiviteit. “Ook in deze vooroordelen kan ik me niet vinden”, zegt Jac. “Ik ben blij dat ze bij ons willen werken. Ze zijn zeker niet ‘goedkoper’ dan werknemers uit de omgeving. En als er mensen zijn die weten van aanpakken, dan zijn zij het wel. Alleen de woonsituatie is lastig maar daar proberen we ook in mee te denken. We reserveren een aantal woonunits waar onze arbeidsmigranten kunnen wonen zodat ze lekker met de fiets naar het werk kunnen komen. Zo wonen ze dicht bij het werk en in een relatief fijne omgeving.”

Werken in prettige sfeer
Net zoals bij veel bedrijven op Greenport ontstond er de laatste jaren een mengelmoes aan culturen. Hoe dat bij PVH gaat? “We hebben inderdaad veel verschillende nationaliteiten op de werkvloerDe voertaal binnen ons bedrijf is Engels, dat begrijpt (bijna) iedereen. Ik ben juist trots op hoe we dit aanpakken. Juist door niemand uit te sluiten is de sfeer op de werkvloer uitstekend. Het maakt ons niet uit hoe oud of waar je geboren bent: bij ons is iedereen welkom. Ik hoor trouwens vaak dat medewerkers het juist wel leuk vinden, nieuwe talen en nieuwe culturen. Zo leer je nog eens wat! 

Werken in de regio Venlo
“Als ik een baan zocht in de logistiek, zou ik het wel weten,” lacht Jac. “Nee, even serieus. We hebben er echt een fijne werkplek van gemaakt. Het werk van het ontwikkelbedrijf draagt daar ook aan bij. We zijn goed bereikbaar, hebben een mooie en groene omgeving om ons heen en hebben de mogelijkheid om mee te groeien met de behoefte van onze organisatie. Daarnaast werken we ook nog samen met allemaal lokale bedrijven. En dat allemaal in de regio Venlo.”

Wil jij ook werken met topmerken zoals Tommy Hilfiger en Calvin Klein? Ga dan naar www.workinginfashion.nl voor meer informatie!

"Mijn ideale baan gevonden"

Sevenummer Geert Groenewegen is een man met ambities. Dat hij zijn dromen kan najagen op zo’n vijf kilometer afstand van ‘zijn’ Sevenum, had hij een aantal jaren geleden niet voor mogelijk gehouden. “Mijn zorg was dat ik voor een baan die aansluit bij mijn interesses, studie en ambitie naar de Randstad moest gaan, maar bij vidaXL zit ik helemaal op mijn plaats.”

Geert, die een master International Management aan de Universiteit van Tilburg heeft afgerond, werkt inmiddels anderhalf jaar bij vidaXL, dat het hoofdkantoor gevestigd heeft in Greenport Venlo. Zijn officiële functie luidt ‘Lead Product Owner Webshops’. “Ik ben verantwoordelijk voor de functionele en technische integratie van onze webshops.

Geert Groenewegen vond ideale baan bij vidaXL

Zijn officiële functie luidt ‘Lead Product Owner Webshops’. “Ik ben verantwoordelijk voor de functionele en technische integratie van onze webshops.Mijn taak is om de webshops zo optimaal mogelijk in te richten”, vertelt Geert die zijn enthousiasme over zijn werk niet onder stoelen of banken steekt. “vidaXL is een relatief jong bedrijf met veel ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast kenmerkt de organisatie zich door een platte structuur, de bereidheid om risico’s te nemen en haar internationale ambities. Dat past bij mij. Ik zie mezelf nog heel lang hier werken.”

Internationale ambities
Met name het werken in een groot, internationaal georiënteerd bedrijf was een belangrijk punt op het wensenlijstje. Zijn periodes in Hongkong en Spanje hebben dat alleen maar bevestigd. “Ik was bang dat ik daarvoor naar de Randstad moest gaan. Of toch in het buitenland zou belanden.” Maar nadat hij zijn vriendin (Tara) ontmoette, die een winkel runt in Panningen, besloot Geert zich op een baan te oriënteren in de regio . “Ik werd getriggerd nadat ik langs het gebouw van vidaXL reed. Ik dacht dat het hoofdkantoor in de Randstad gevestigd zou zijn, maar dit bleek het hoofdkantoor te zijn. Daarop heb ik een sollicitatie gestuurd. Na een aantal gesprekken, waarbij ze écht gekeken hebben naar welke functie het beste bij mij past, ben ik in augustus 2019 begonnen”, vertelt Geert.

Greenport Venlo
De ontwikkelingen in Greenport Venlo volgt Geert met meer dan gemiddelde interesse. “Het is een super interessant gebied, dichtbij Duitsland en België. Daarom vestigen grote internationale bedrijven zich hier en wordt het voor mensen uit de regio steeds interessanter om hier te wonen én te werken”, zegt Geert die ook de natuur in Greenport Venlo erg waardeert. “Als ik een wandeling maak in de pauze zie ik de schaapjes in de wei grazen en loop je langs mooi aangelegde waterpartijen. Het is dus niet zomaar een bedrijventerrein, het is veel meer dan dat.”

Regio Venlo op de kaart
Geert stelt dat de bedrijvigheid in Greenport Venlo de regio op de kaart zet. “Ik vertel vaak aan vrienden dat ik mijn ideale baan hier heb gevonden. De bedrijven in Greenport Venlo creëren werkgelegenheid in de regio, voor mbo-, hbo- en universitaire functies. Voor mij komt nu alles samen. Het heeft zo moeten zijn. Ik ben in ieder geval heel blij met hoe het gelopen is.”

Bianca Paliama werkt bij PVH in Greenport Venlo.jpg

"Leuk, al die verschillende nationaliteiten"

Al meer dan 20 jaar werkt Grubbenvorstenaar Bianca Paliama met veel plezier bij PVH, hét distributiecentrum van Tommy Hilfiger en Calvin Klein. ‘’We zorgen er dagelijks voor dat de winkels en overige verkooppunten in Europa en het Midden-Oosten voorzien zijn van de huidige mode. Een ideale baan dicht bij huis.’’

In januari 2000 begon Bianca haar loopbaan als fulltime magazijnmedewerkster bij het distributiecentrum van Tommy Hilfiger in Tegelen. Sinds 2010 beter bekend als PVH en nu gevestigd in Greenport Venlo. Samen met haar 1400 andere collega’s is Bianca verantwoordelijk voor het sorteren, inpakken en verzenden van diverse kledingmerken. ‘’Het distributiecentrum ligt in Greenport Venlo en kent verschillende afdelingen zoals kids, jeans en sportswear. Zelf werk ik nu op de afdeling specials, waar we kleding verwerken voor klanten en winkels die een speciaal prijskaartje hanteren’’, vertelt Bianca enthousiast.

Verschillende nationaliteiten 
PVH kent een informele sfeer waarin verschillende nationaliteiten met elkaar samenwerken. Als ervaren magazijnmedewerkster ziet Bianca hier de voordelen van in. ‘’We zijn een hard groeiend bedrijf. Daardoor leer je regelmatig nieuwe mensen kennen met verschillende nationaliteiten. Dit maakt het werken bij PVH extra leuk. ” 

Goed bereikbaar
Bianca is erg te spreken over de bereikbaarheid van Greenport Venlo. ‘Je kunt met de fiets of met de auto naar het werk komen. Collega’s die met het openbaar vervoer naar het werk komen kunnen zelfs gebruik maken van een speciale shuttlebus. Kortom: Greenport Venlo is een goed bereikbare en mooie centrale plek om te werken. De komst van de fietsbrug en de goede ontsluiting via de autosnelweg helpen hier natuurlijk bij!’’ 
Niet alleen de bereikbaarheid van het gebied spreekt Bianca aan, ook de ligging van haar werk geeft haar een fijn welkomsgevoel. ‘’De omgeving rondom PVH ziet er fris en nieuw uit. Het is een open plek waar je in de pauze kunt genieten van de natuur en waar je lekker van je af kunt kijken.’’

Vrije tijd
Ook in haar vrije tijd is Bianca vaak te vinden in de omgeving van Greenport Venlo. ‘’Ik bezoek regelmatig, samen met mijn gezin, Greenport Venlo. Heerlijk wandelen, skeeleren en als het kan zelfs sleeën of schaatsen.’’

Ook werken bij PVH Venlo? Kijk dan voor meer informatie over de werkzaamheden in het distributiecentrum op www.pvh-logistics.nl 

"Ik heb nu het beste van twee werelden"

De Maasbreese Robin Timmermans werkt sinds januari 2020 als Junior Buyer Europe bij vidaXL, één van de grootste bedrijven in Greenport Venlo. Robin zocht naar een groeiend bedrijf met doorgroeimogelijkheden. “Het is een understatement om te zeggen dat vidaXL aan die criteria voldoet. Dat ik daarnaast niet uren per week in de auto hoef te zitten of moet verhuizen, is veel waard. Voor mij is het de perfecte combinatie.”

 

Robin Timmermans vidaXL Greenport Venlo werk carriere.jpg

Indrukwekkende bedrijven
Na haar studie Modemanagement in Doorn werkte Robin een aantal jaren aan de inkoopzijde in de modebranche. De mogelijkheid om door te groeien, vond ze niet bij haar vorige werkgever. In de zoektocht naar een nieuwe uitdaging belandde ze al snel bij vidaXL. “Ik was nog niet zo bekend met de ontwikkelingen die in Greenport Venlo plaatsvonden. De eerste keer dat ik hier kwam, voor mijn sollicitatiegesprek, schrok ik dus wel even. Ik dacht echt ‘wow’, wat staat hier allemaal! Ik was enorm onder de indruk van wat hier allemaal gerealiseerd is. Het is gewoon indrukwekkend dat bedrijven zoals Michael Kors, Nunner en natuurlijk vidaXL zich hier vestigen. En dat allemaal binnen een kwartiertje van Maasbree.”

Werken in eigen regio
Robin wilde heel graag werk vinden in haar eigen regio. “Ik heb hier mijn sociale netwerk met vrienden en familie. Dat wil ik niet opgeven. Zonder de mogelijkheden die in Greenport geboden worden, had ik waarschijnlijk een stuk langer moeten reizen. Ik heb nu het beste van beide werelden”, vertelt Robin die enthousiast is over haar eerste jaar bij vidaXL. “Ik zit op kantoor bij mensen uit onder andere Colombia, China en Rusland. Daar leer ik enorm veel van. Ook qua doorgroeimogelijkheden zijn hier veel opties. Mijn werk bij vidaXL laat me verder kijken dan mijn vertrouwde omgeving, zonder die te verlaten.” Het Greenport gebied heeft ze inmiddels wat beter leren kennen.  “Hier is altijd bedrijvigheid, volop ontwikkeling”, zegt Robin die ook oog heeft voor de natuurrijke omgeving. “In de pauzes gaan we regelmatig een stukje wandelen over de Greenport Bikeway langs het spoor. Dan heb je écht het gevoel dat je in het groen bent.”

Functies voor hoger opgeleiden
Onder jongeren en net-afgestudeerden leeft nog het idee dat de randstad opgezocht moet worden om carrière te maken. Onterecht, vindt Robin. “In Greenport zijn steeds meer hoogopgeleide functies in bijvoorbeeld marketing en commercie.” Cijfers bevestigen dit beeld. Een groot deel van het werknemersbestand van vidaXL is hbo- of wo-opgeleid. “Hier liggen allemaal bedrijven die groeien. Ik zie Greenport juist als een ideaal gebied om je carrière een boost te geven!”

Ook werken bij vidaXL? Kijk dan hier.

 

Neem al eens een kijkje bij de bedrijven op Trade Port Noord. Interessant bedrijf gezien? Google dan op 'werken bij' of 'vacature', de bedrijfsnaam en Venlo. En volg ze natuurlijk op LinkedIn. Ook vind je mooie functies bij de bedrijven en instellingen op de Brightlands Campus Greenport Venlo.