Ondernemers aan het woord

Yvonne Kersten Hoeve Rosa.jpg

 Van melkveehouderij naar dé vergaderlocatie in Greenport Venlo

Fons en Yvonne Kersten: ‘Wij willen écht onderdeel worden van Greenport Venlo'

Door de uitbreiding van Greenport Venlo is er geen plek meer voor het melkveebedrijf van Fons en Yvonne Kersten uit Sevenum. Inmiddels zijn de stallen gesloopt, de koeien verhuisd en wordt op locatie gewerkt aan prachtige, nieuwe, vergaderlocaties. “Hoewel het stoppen van een familiebedrijf er emotioneel echt inhakt, hebben we altijd gedacht in kansen in plaats van bedreigingen. De prettige samenwerking met Greenport heeft daar zeker een rol in gespeeld”, aldus Yvonne.

Positieve mindset

Yvonne vertelt dat ze al vroeg wisten dat ze in het zoekgebied van Greenport Venlo lagen. “We hadden destijds twee keuzes: Of met een positieve mindset de gesprekken met het ontwikkelbedrijf ingaan en zoeken naar kansen óf de hakken in het zand zetten en belanden in een onteigeningsprocedure. Wij kozen vanaf het begin voor optie één.” De beoogde verkoop was in eerste instantie medio 2024. “Dat gaf ons nog even lucht om aan het idee te wennen. De ontwikkeling van het gebied ging echter zo snel, dat Greenport de realisatiedatum naar voren wilde halen. Omdat wij al duidelijke toekomstplannen hadden, zijn we daar goed uitgekomen.” 

Fijne samenwerking Greenport

Fons en Yvonne zijn erg te spreken over de samenwerking met het ontwikkelbedrijf. “Van het eerste tot het laatste gesprek heerste een goede sfeer. Natuurlijk was het zakelijk en beide partijen kwamen goed voorbereid aan tafel. 

Al met al zijn we blij met de manier waarop het proces is verlopen en met het resultaat. Natuurlijk doet het pijn wanneer je de koeien in vrachtwagens ziet vertrekken, want het is een familiebedrijf dat stopt. Maar Hoeve Rosa specialiseert zich nu verder als vergaderlocatie”. 

Dé vergaderlocatie van de regio 

Die transitie naar vergaderlocatie was al eerder ingezet. “2012 was het jaar van de Floriade, we wisten natuurlijk dat dit voor de omgeving kansen zou brengen. De omgeving veranderde, de nieuwe bedrijven in het Greenport gebied kwamen letterlijk op ons af. In 2012 bouwden we de eerste vergaderlocatie en de eerste aanvragen kwamen al snel binnen.” Inmiddels weten klanten uit alle sectoren Hoeve Rosa te vinden. Met de nieuwbouw die rond de zomer in gebruik wordt genomen, wil Hoeve Rosa dé vergaderlocatie van de regio worden voor de zakelijke markt. Yvonne: “We zijn positief en kijken vol goede moed naar de toekomst. We willen met onze locatie van toegevoegde waarde zijn én onderdeel van Greenport Venlo.”

Peter Thissen

Greenport Venlo is dé uitbreidingsplek voor bedrijven uit de regio'

Peter Thissen is voormalig eigenaar van Thissen Installatietechniek BV. Unica nam zijn bedrijf over en tegenwoordig is hij voorzitter van Ondernemend Venlo (OV). Als ondernemer in de regio is hij blij met de ontwikkelingen in Greenport Venlo. Ontwikkelingen die ervoor zorgen dat bedrijven met roots uit de regio behouden blijven voor dit gebied. “Het is in de regio dé uitbreidingsplek voor bedrijven. Daar ben ik trots op.”

OV behartigt de belangen van 1.285 bedrijven in gemeente Venlo en is daarmee de grootste bedrijvenvereniging in Limburg. Thissen stelt dat de ondernemers blij zijn met de ontwikkelingen die Greenport Venlo biedt. “Ze krijgen in hun eigen regio de mogelijkheid om uit te breiden en blijven op die manier betrokken bij de regio. Bedrijven met Venlose roots zoals DSV, Arrow, Caroz en Cabooter blijven door de beschikbare faciliteiten behouden voor de regio. Daarnaast biedt het ruimte op de andere bedrijventerreinen en worden de kernen ontlast ten aanzien van de transportbewegingen.”

Ruimte voor werk

Thissen is trots op de ontwikkelingen die plaatsvinden in Greenport Venlo. Hij verbaast zich dan ook wanneer mensen stellen dat het alleen maar dozen zijn. “Dan word ik écht een beetje boos. Loop maar eens binnen bij die bedrijven. Je weet niet wat je ziet: Technici, ict’ers, communicatieprofessionals, noem maar op. Natuurlijk zijn er seizoenarbeiders en migranten actief, maar ruim 30 procent van de vaste medewerkers is hoogopgeleid. Dat zegt genoeg.”

De ontwikkelingen in Greenport Venlo heeft Thissen altijd toegejuicht. “Dat bedrijven zoals Michael Kors, vidaXL, Nunner en binnenkort Hessing zich hier vestigen, geeft een boost aan ons imago als ondernemersregio.” Als je naar het hele plaatje kijkt, zorgt Greenport Venlo voor de welvaart van nu en de welvaart van de toekomst voor de regio Venlo-Venray. Ik kan dus zonder aarzeling zeggen dat Greenport Venlo ruimte voor werk biedt!”

Ceyes-0301 Greenport Business Park Venlo bedrijfskavel bedrijventerrein bij Brightlands Campus aan A73.JPG

Goede samenwerking met het ontwikkelbedrijf

Ceyes opende in 2020 een circulaire productiehub op het Greenport Business Park. Ed de Koning van Ceyes: "Ik kijk terug op een proces dat soepel verlopen is. Dankzij de samenwerking met het ontwikkelbedrijf is alles gegaan zoals we wilden. Met name de korte lijnen met de gemeente zijn waardevol." Lees hier meer over de vestiging van Ceyes op het Greenport Business Park.