Ondernemers aan het woord

Hoeve Rosa 3 Greenport venlo vergaderlocatie gebiedsontwikkeling.jpg

 Van melkveehouderij naar dé vergaderlocatie in Greenport Venlo

Fons en Yvonne Kersten: ‘Wij willen écht onderdeel worden van Greenport Venlo'

In 2021 transformeerde Hoeve Rosa volledig tot een unieke vergaderlocatie. Sinds 2012 werd het melkveebedrijf van Yvonne en Fons Kersten al gecombineerd met twee vergaderlocaties voor de zakelijke markt.

Samenwerking Greenport

Aanleiding voor de volledige overstap naar vergaderlocatie op die plek was de uitbreiding van bedrijventerrein Trade Port Noord. Yvonne  vertelt dat ze al vroeg wisten dat ze in het zoekgebied van Greenport Venlo lagen, maar de grond van de familie Kersten kwam eerder in beeld dan verwacht. Fons en Yvonne zijn erg te spreken over de samenwerking met het ontwikkelbedrijf. Yvonne: “De gesprekken verliepen in een zakelijke, maar goede sfeer. We zijn blij met de manier waarop het proces is verlopen en met het resultaat”. 

Een oase van rust in het Greenport gebied

In 2020 verhuisde het melkveebedrijf naar Velden en in 2021 transformeerde Hoeve Rosa - buitengewoon inspirerend tot een volledige vergaderlocatie. De stallen maakten plaats voor een nieuw gebouw met drie grote luxe ruimtes. Het buitenterrein is opnieuw ontworpen, ingericht en aangeplant met veel groen, bomen, wandelpaadjes, een grote vijver en diverse zitplekken. Yvonne en Fons creëerden zo een buitengewoon inspirerende omgeving met veel mogelijkheden voor unieke bijeenkomsten in het groen. 

Locatie met toegevoegde waarde en onderdeel van Greenport Venlo

Hoeve Rosa wil dé vergaderlocatie van de regio worden voor de zakelijke markt. Ook de komst van de bedrijven in Greenport Venlo biedt daartoe kansen. Vergaderingen, klantenbijeenkomst, ontbijtsessies, workshops en coachings- en teambuildingsevenementen. Voor iedere gelegenheid is er straks een ruimte beschikbaar. “Wij richten ons puur en alleen op bijeenkomsten voor de zakelijke markt. Dat is wat ons uniek maakt. Daarnaast is de omgeving zo mooi en rustgevend, het haalt het beste in iedereen naar boven. En dat is wat we graag willen delen en bedrijven bij ons vinden”.

Peter Thissen

Greenport Venlo is dé uitbreidingsplek voor bedrijven uit de regio'

Peter Thissen is voormalig eigenaar van Thissen Installatietechniek BV. Unica nam zijn bedrijf over en tegenwoordig is hij voorzitter van Ondernemend Venlo (OV). Als ondernemer in de regio is hij blij met de ontwikkelingen in Greenport Venlo. Ontwikkelingen die ervoor zorgen dat bedrijven met roots uit de regio behouden blijven voor dit gebied. “Het is in de regio dé uitbreidingsplek voor bedrijven. Daar ben ik trots op.”

OV behartigt de belangen van 1.285 bedrijven in gemeente Venlo en is daarmee de grootste bedrijvenvereniging in Limburg. Thissen stelt dat de ondernemers blij zijn met de ontwikkelingen die Greenport Venlo biedt. “Ze krijgen in hun eigen regio de mogelijkheid om uit te breiden en blijven op die manier betrokken bij de regio. Bedrijven met Venlose roots zoals DSV, Arrow, Caroz en Cabooter blijven door de beschikbare faciliteiten behouden voor de regio. Daarnaast biedt het ruimte op de andere bedrijventerreinen en worden de kernen ontlast ten aanzien van de transportbewegingen.”

Ruimte voor werk

Thissen is trots op de ontwikkelingen die plaatsvinden in Greenport Venlo. Hij verbaast zich dan ook wanneer mensen stellen dat het alleen maar dozen zijn. “Dan word ik écht een beetje boos. Loop maar eens binnen bij die bedrijven. Je weet niet wat je ziet: Technici, ict’ers, communicatieprofessionals, noem maar op. Natuurlijk zijn er seizoenarbeiders en migranten actief, maar ruim 30 procent van de vaste medewerkers is hoogopgeleid. Dat zegt genoeg.”

De ontwikkelingen in Greenport Venlo heeft Thissen altijd toegejuicht. “Dat bedrijven zoals Michael Kors, vidaXL, Nunner en binnenkort Hessing zich hier vestigen, geeft een boost aan ons imago als ondernemersregio.” Als je naar het hele plaatje kijkt, zorgt Greenport Venlo voor de welvaart van nu en de welvaart van de toekomst voor de regio Venlo-Venray. Ik kan dus zonder aarzeling zeggen dat Greenport Venlo ruimte voor werk biedt!”

Ceyes-0301 Greenport Business Park Venlo bedrijfskavel bedrijventerrein bij Brightlands Campus aan A73.JPG

Goede samenwerking met het ontwikkelbedrijf

Ceyes opende in 2020 een circulaire productiehub op het Greenport Business Park. Ed de Koning van Ceyes: "Ik kijk terug op een proces dat soepel verlopen is. Dankzij de samenwerking met het ontwikkelbedrijf is alles gegaan zoals we wilden. Met name de korte lijnen met de gemeente zijn waardevol." Lees hier meer over de vestiging van Ceyes op het Greenport Business Park.