Recreanten

Fietsen, wandelen, mountainbiken, paardrijden of genieten van de omgeving. In Greenport Venlo, gelegen tussen Venlo en Horst, wordt 400 hectare natuur (opnieuw) aangelegd. Die natuur ervaar je als je van station Horst/Sevenum over de Greenport Bikeway richting Venlo fiets, een rustige omgeving met veel groen en water. Daarnaast wordt de komende jaren Parc Zaarderheiken door Stichting Heyerhoven verder ontwikkeld tot natuur- en recreatiegebied.

Kay: 'Heerlijk sporten in een veelzijdig gebied'

Kay Thijssen uit Sevenum is fanatiek wielrenner en hardloper. En dat doet hij steeds vaker in Greenport Venlo. “Ik zou tegen iedereen willen zeggen: Ga eens een rondje rennen, fietsen of wandelen in Greenport Venlo en laat je verrassen.”

Kay studeert bestuurskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dit jaar hoopt hij zijn diploma in ontvangst te nemen. De universiteit is dicht, waardoor hij online college volgt en thuis studeert. Een rondje rennen of een stuk fietsen is dan een welkome afwisseling. “Dat doe ik nu regelmatig in Greenport Venlo. De Greenport Bikeway vind ik ideaal. Het is rechttoe rechtaan, er komt weinig verkeer en de verlichting is goed in orde. Voor mij is het ideaal om een interval training te doen.”

De Sevenummer, die lid is van de Peelrunners en regelmatig wedstrijden loopt, komt graag in het gebied. “Ik vind het heerlijk om daar te sporten. Je wordt omringd door prachtige natuur en je komt regelmatig andere wandelaars en sporters tegen. Zo’n zwaaimomentje is altijd leuk”, vertelt Kay die nog een tip heeft voor sporters in het gebied. "Op de wielrenfiets neem ik ook altijd de fietsbruggen mee, voor Noord-Limburgse begrippen al een aardig heuveltje.” Hoe kwam Kay in aanraking met het gebied?

Kay Thijsen sporten wielrennen Greenport Venlo .jpeg

 “Om eerlijk te zijn kwam ik er voorheen niet zo veel, maar tijdens een fietstocht in de omgeving en omdat Greenport Venlo in mijn portefeuille valt als raadslid, belandde ik in het gebied en zag ik hoe mooi het hier is. Sindsdien ben ik er regelmatig te vinden. Ik zou dan ook iedereen kunnen aanraden om in het gebied te komen sporten of gebruik te maken van een van de aangelegde wandelpaden”, zegt Kay die stelt dat Greenport Venlo veel meer is dan alleen logistieke bedrijven. “Naast de bedrijven die zich hier vestigen, vindt veel natuurcompensatie plaats. Voor mij is het een dynamisch en veelzijdig gebied waar ik heerlijk kan sporten.”

RiaVerdijk20200612_1724091.jpg

Ria: 'Ik geniet hier van de natuur'

Samen met een vriendin rijdt Ria Verdijk regelmatig met haar scootmobiel door Greenport Venlo en geniet ze van de waterpartijen en het groen. “Als oudere vind ik het heerlijk om hier te zijn. Ik geniet enorm van de rust.”
Ria rijdt via de nieuw aangelegde Greenport Bike Way. “Eenmaal in het gebied kun je stoppen waar je wil. Dat is met de scootmobiel wel zo handig. Meestal zitten we op de bankjes of gaan we op een muurtje zitten. Natuurlijk wel op een plek waarbij we mooi uitzicht hebben op het water of op het bos.”
Ria vertelt dat ze niet de enige is die voor de natuur naar het gebied trekt. “Het is er druk met mensen die een rondje gaan fietsen of een wandeling maken. We komen veel mensen tegen. In de zomer zien we zelfs mensen lekker zonnen tussen de bomen en wordt er door kinderen volop gespeeld. Voor ons is het gewoon écht een fijne plek om samen te zijn."